úterý 5. března 2013

Péče o vlasy

Ahojky,
dneska jsem se rozhodla, že napíši článek o tom jak pečuji o své vlasy. Produktů mám celkem dost, ale určitě nepoužívám všechny pořád. Hodně záleží na kvalitě vlasů, jestli máte vlasy barvené, nebo přírodní.V dnešní době existuje hodné produktů na vlasy, ale ne všechny jsou kvalitní. Záleží na vás, co vyzkoušíte a co vám bude vyhovovat. Pokud máte podobné vlasy jako já (barvené a suché) třeba vám nějáké výrobky budou sedět. Nechte se inspirovat. Tento článek neobsahuje podrobné recenze, spíše to beru letem světem, ale i tak to může být užitečné.


Tak začnu třeba u tužidel. Dříve jsem je vůbec nepoužívala, ale teď mám vlasy bez objemu a tak potřebuji trochu pomoct. Momentálně používám tužidlo od Yanao Style. Nejspíš to není ta nejlepší značka co existuje, ale já si myslím, že na tom zas tak moc nezáleží. Jediné, co od tužidla čekám je větší objem a tento úkol tato značka splňuje. Balení má 250ml a už ho mám tak půl roku. Ne pokaždé, když si umyji vlasy tužidlo používám. 

Lak na vlasy je pro mě nesmírně důležitý. Dříve jsem ho používala prakticky denně, ale poslední dobou jsem si odvykla, protože nejčastěji nosím vlasy stažené do drdolu, takže tolik péče ani nepotřebuji. Oblíbila jsem si lak od Schwarzkopf, který určitě všichni znáte. Fixaci mám tu největší a jsem spokojená. Balení obsahuje zase 250ml a vydrží poměrně dlouhou dobu. Účes mi vydrží celý večer, když jdu třeba na ples. Tato značka má podle mého názoru nejlepší laky na vlasy, proto už jiné nepoužívám.


Další, ikdyž ne tak důležitou část u mě tvoří vosk, nebo cokoliv co vám vlasy usměrní. Tento produkt používám opravdu málo kdy, ale dostala jsem ho k narozeninám a úžasně voní. Nedá se ale koupit v drogérii, je to profesionální výrobek, takže s trochou štěstí ho seženete u svého kadeřníka. Je to od firmy Stuhr a hodí se jak pro dámy, tak pro pány. Uznávám, že tyto produkty používají více muži, ale i mě se občas hodí ho použít. Balení obsahuje 50ml a myslím si, že mi vydrží dokonce života.



Gliss kur patří k mým oblíbeným značkám. Nejčastěji od nich používám balzám a sprej na vlasy. Teď mám zrovna tu nejnovější řadu a zdá se mi docela dobrá, ikdyž už jsem zkusila i lepší výrobky. Už po jedné minutě je vidět rozdíl, to opravdu ano. Vlasy jsou po balzámu hezky jemné a lesklé. A balení obsahuje 200ml. Brzy bude podrobnější recenze, protože už bude skoro prázdný.

Další věc, kterou jsem si koupila tak trochu omylem je sprej pro lesklé a vyživené vlasy. Původně jsem si chtěla koupit ten sprej na snadné rozčesávání, ale sáhla jsem vedle. Je to stejná řada, jako ten balzám, takže to vesele kombinuji. Myslím si ale, že ten sprej na rozčesávání vlasů je lepší, protože tento rozčesávání moc neulehčuje a mě jdou vlasy špatně rozčesávat. Nicméně taky to není zas tak zbytečná koupě.


Ta nejlepší věc, co jsem kdy na vlasech měla je ale tato maska. Už jsem vám o ní psala a opravdu si jí nemůžu vynachválit. Je to to nejlepší co mé vlasy mohli dostat. Jsou po ní hezky jemné, lesklé a prostě úúúžasné :D Všem doporučuji na 110%. Vyhovuje mi velikost balení, konzistence a taky vůně. Více informací o tomto výrobku se můžete dočíst zde v tomto článku.



Teď trochu z jiného soudku. nějáké výrobky možná znáte, já si ale nemůžu vynachválit ty od kadeřníka. Prostě se mi zdají kvalitnější. Začnu výrobkem z kadeřnictví KLIER, je to zase modelovací kůra na konečky. Stála mě tehdy 250Kč, má to 75ml a taky vydrží strašně dlouho. Nepoužívám jí sice každý den, ale jednou za týden ano. Vlasy hezky zpevní a vypadají zdravější. Také doporučuji!


Další věc je zase z kadeřnictví. Je to olej na vlasy od firmy Styling. Já jsem o ní neslyšela do té doby, než mamka tento výrobek nedonesla domů. Jak už jsem říkala, mám suché vlasy, které jsou docela často namáhané a tohle je ta nej věc, co jsem mohla mít. Vlasy "hydratuje", vyživý, hezky se lesknou a hlavně neodolatelně voní. Obsah balení je 80ml a pokud by jste si měli něco z tohoto článku koupit, je to právě tato věc. Aplikuje se hrozně malinko olejíčku na konečky vlasů. Pokud ale budete tento olejíček používat moc často, vlasy se budou více mastit. Doporučuji tak jednou za 3 dny. 


Modelovací sérum na vlasy, které moc často nepoužívám je taky dobré. Už ho mám strašně dlouho a zase je na konečky. Už ani nevím, kde jsem ho koupila. Použiji ho jednou za 14 dní, protože nic se nemá přehánět, ale ten olejíček, který jsem popisovala předtím je daleko daleko lepší.


Věc, která mě naopak trochu zklamala je Fix "n" go od Oriflame. Už jsem vám o něm jednou psala. Od té doby jsem ale trochu změnila názor. Produkt má být na zvlnění vlasů a moc tedy nefunguje...Vlasy po něm splihnou a jsou tvrdé. Na zimu se vůbec nehodí, a vůbec ho nepoužívám v létě se na něj ale docela těším. Více zde!!






Určitě bych ale nevyměnila tento hřeben z přírodních štětin. Mohou se s ním rozčesávat i mokré vlasy a prostě je boží. Taky už jsem na něj dělala recenzi. Více informací tady.  Prostě super věcička!


Věc, na které mi zas tak nezáleží je šampón. Já prostě nevidím rozdíl mezi klasickým kopřivovým šampónem za 30kč, nebo dražším s keratinem. Hodně právě pak záleží na kondicionéru. Momentálně mám šampón od Herbal Essences a ten se mi líbí. Hlavně hezky voní.


Hrozně mám ráda doplňky ve vlasech. Kytičky jsou to nejlepší co si tam můžete dát. I obyčejný culík vám promění v zajímavý. Nejradši mám ale drdol. Nemusím se s tím něják dělat a jsem hotová za minutu. Ten nosím nejčastěji. Taky je to pohodlný účes a celkem se mi i líbí - v jednoduchosti je krása. Pokud chci ale vlasy zajímavější, přidám kytičku a je vystaráno.


Tuto čelenku mám taky moc ráda. Je zajímavá a vylepší jakýkoliv účes. Dostala jsem jí k Vánocům. Vím, že se nehodí pořád a ke všemu, když je ale příležitost, ráda po ní sáhnu.


Tyhle kouzelnice jsem dostala teď k narozeninám. Stříhala jsem si s nima vlasy jen jednou. Sice jsem to vzala docela hodně, ale vlasy dorostou, že? Měla jsem hodně husté vlasy a tak jsem si účes aspoň trochu odlehčila. Dřív jsem si dokonce stříhala i ofinu..ale tak odvážná už tedy nejsem..



Tuhle kulmu jsem dostala k vánocům, moc jsem si jí přála. Zahřeje se během jedné minuty a dají se na ní měnit nástavce. Až na žehličku jsou všechny skvělé. Je z edice ELITE a značka Rowenta, na tu nedám dopustit! Od Rowenty a stejné kolekce mám taky fén na vlasy. Taky skvělý, akorát mě mrzí, že se na něm nedá nastavit studené foukání. Jinak ale nemá chybičku.


Nejlepší žehlička, kterou jsem kdy měla je právě tato. Už jsem jich měla docela hodně, takhle ale tolik neničí vlasy, rychle je zahřeje a dají se na ní nastavit i stupně. Bohužel si ale nepamatuju značku, ale nebyla nejlevnější.


Důležitá je taky ochrana proti vysušování. Tenhle výrobek mám nový, takže nemůžu moc chválit nebo nadávat. Je ale z kadeřnictví, tak doufám, že bude dobrý. Balení má 150ml. Dříve jsem používala takový ten nejznámější, tuším od Loreal? takový ten růžový a ten se mi zdál fajn.


Abych taky ale pořád nechválila, musím taky trochu zanadávat :D Tyhle dva výrobky si nikdy nekupujte. Lak na vlasy od ISANA je příšerný, vůbec nezafixuje. Účes nedrží a prostě hrůza. A ještě lesk a třpyt na vlasy od Nivea..ten jsem použila všeho všudy asi 2x? Vlasy zmastí tak, že si je musíte zase hned umýt a že by se vlasy třpytily? Ani náhodou. Tyhle dva výrobky prostě hrůza!!

Snad jsem vám třeba trochu poradila. Budu ráda, když napíšete co vyhovuje vám. Už jste zkusili něco z těchto výrobků? Jaké máte vlasy vy?

4 komentáře :

  1. Zajímavý a vyčerpávající výčet :)

    OdpovědětVymazat
  2. no, musela jsi si ním dát oráci :) Líbí se mi!

    OdpovědětVymazat
  3. ten taft je najlepsi aj podla mna :)

    Inak pozyvam ta na TOP giveaway o Macadamia hair vyrobky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/03/top-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, včera jsem sii taky koupila ten olejíček od stylingu. Koupila jsem si ho proto že mám odbarvený konečky a tak se docela hodí, protože mám vlasy zničený. Šampóny s keratinem jsou důležitý pro vlasy jenom v době kdy je máš odbarvený.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)

 
ok-makeup © 2011 | Designed by Ibu Hamil , in collaboration with Uncharted 3 News , MW3 Clans and Black Ops