úterý 24. února 2015

Sojové produkty ALPRO

Hezký večer,
když jsem zjistila, že se na portálu blogerky.cz vybírají blogerky pro testování Alpro výrobků, zapojila jsem se a doufala, že se na mě usměje štěstí. A usmálo. Domů mi přišel baliček s pěti sojovými produkty a tak jsem se rovnou pustila do testování, vaření a ochutnávání. Zkusila jsem jak slané, tak sladké dobroty a vy je můžete zkusit také, protože tu pro Vás mám mimo jiné i recepty. 



A začneme rovnou ovocným smoothie, které jsem zkombinovala s mandlovým nápojem. Stačil mi k tomu banán, mražené borůvky a pár jahod. Nepřidávala jsem žádný cukr, protože nebyl potřeba. Vše jsem nakrájela, jednoduše rozmixovala a bylo hotovo. S přítelem jsme si moc pochutnali a mandlový nápoj nám chutnal i samotný. Skvělá, zdravá a rychlá svačinka. 




Sojová alternativa smetany (250 ml) se mi také hodila, protože jsem chtěla dělat brambory se smetanou. Jednoduše jsem tedy vyměnila smetanu za sojový nápoj, který je  určený pro přípravu smetanových pokrmů. Pokud brambory se smetanou a kuřecím masem neznáte, je to opravdu škoda. Jídlo je velice jednoduché a moc dobré. 

Budete potřebovat:
- brambory
- dvě střední cibule
- sojovou alternativu smetany
- kuřecí maso
- grilovací koření
- sůl, pepř

Nakrájíme omyté a oloupané brambory na kolečka a na brambory dáme kuřecí maso, plátky cibule a posypeme kořením (podle chuti). Nakonec zalijeme sojovým nápojem. Pečeme při 200 stupních, dokud brambory nebudou dozlatova. Věřte, že nepoznáte, že v jídle není smetana a pochutnáte si. 






Nejméně mi chutnal kokosový nápoj, nicméně přítel říká, že je velmi pohodný pravému kokosovému mléku, což já nemohu posoudit, protože jsem ho nikdy neměla. V kávě byl ale moc dobrý, dodal jí zajímavější chuť.


Porovnávala jsem také sacharidy, protože (jak už možná víte) mám cukrovku 1. typu. A byla jsem mile překvapená, protože některá mléka měla menší podíl sacharidů, než obyčejné mléko, které běžně kupujeme (mimochodem, je plnotučné) a to bych opravdu nečekala, protože jsou nápoje přeci jen ochucené.


Nejvíce jsem si pochutnala na čokoládovém nápoji, který byl výborný. Když jsem byla malá, ve škole jsme měli možnost objednával "mlíčka", se kterými se to tedy nedá vůbec srovnávat. Opravdu mi strašně moc chutnalo a určitě si tuto svačinku ještě někdy koupím. Rozhodně stojí za to! Ovesný nápoj je také velmi dobrý a je nejvíce podobný právě tomu čokoládovému. Ráda jsem si ho dala třeba k doplnění snídaně, nebo se Cini Minis, které mám moc ráda. Chutná mnohem líp, než obyčejné mléko. 


Jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost vyzkoušet Alpro sojové nápoje hned v několika příchutích. Je pravda, že jsem na ně v obchodech koukala už delší dobu, protože se o nich poslední dobou docela dost mluví a píše, takže by to bylo jen otázkou času, než bych si nápoj koupila. Jsou opravdu skvělé a i když je cena vyšší než u obyčejného mléka, rozhodně se to vyplatí alespoň je ochutnat. Dejte mi vědět, jak nápoje využíváte vy a jestli máte nějáké recepty, podělte se o ně, budu moc ráda. Mějte se krásně, Karolína

4 komentáře :

  1. Ten kokosový nápoj je odporný, měla jsem ho včera a ani nevypila.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Тhese are actսally wonderful ideas in сoncerning
    blogging. You have toucjed some nice pointѕ hеre.
    Αny waү keеp up wrinting.

    my web site; trehyth retert

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosový by mi asi taky nechutnal.
    http://www.vmemzivote.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)

 
ok-makeup © 2011 | Designed by Ibu Hamil , in collaboration with Uncharted 3 News , MW3 Clans and Black Ops