úterý 11. března 2014

Na co myslet, než půjdeš do postele?

Ahoj všem! 

Já vím, že takových článku a videí je všude spousty, já jsem se ale pokusila napsat článek, který by Vám v několika bodech měl říct, co je nejdůležitější před tím, než ulehneš do postele. V noci totiž - stejně jako my - naše pleť také odpočívá. 

Dejme tomu, že jsme se vysprchovaly a umyly vlasy. Chtěla by jsi jít spát? Omyl, před tím, než půjdeš nikdy nezapomínej na pár věcí, které jsem shrnula v tomto článku. Tak a jdeme na to!

PART I. 
Nikdy nechoď spát s mokrými vlasy. Možná je lepší, jít spát s mokrými vlasy, než si je fénovat, protože fénování, žehlení a kulmování je to nejhorší, co můžeme pro naše vlasy udělat. Ale proč se vlastně spát s mokrými vlasy nemá? Je to známé pravidlo, ale málo z nás ví, že mokrý vlas je křehčí a citlivější než suchý a otíráním o polštář se tak může snadněji polámat či roztřepit. Také je fajn, když do vlasů aplikuješ olej, který je na Tvůj typ vlasů vhodný. Výborný je třeba arganový olej, který teď testuji jak na vlasy, tak na pleť.



PART II.
Nezapomeň se odlíčit. Já osobně to znám velice dobře, okolo 7 si pustím film, u toho už usínám a pak se mi nechce odličovat obličej. Na tuto lenost jsou nejlepší čistící ubrousky, které v jednom kroku pleť odlíčí a vyčistí zároveň. Pokud máš ale čas, dopřej obličeji lepší péči. Micelární voda ti k tomu také bohatě postačí. 



PART III.
Mazat, mazat a mazat. Pokud trpíte na suchou pokožku, bez krému, nebo oleje se před spaním neobejdete. Je mi hrozně nepříjemné, když mě pleť pne a já vím, že mi chybí krém. Namazat obličej ale ve většině případů nestačí. Pokud je ti 20+, měla by jsi používat nějáký jemný oční krém, protože už od 20 let se ti tvoří vrásky, v tomto případě se vyplatí prevence. Pokud nemáš žádný oční krém, nebo máš citlivé oči, vystačí ti obyčejná vazelína. Je výborná stejně tak, jako na suchá místa, která se ti na těle, nebo na obličeji vytváří.


PART IV.
Pokud máš tohle všechno za sebou, nezapomeň třeba na rty, balzám rty dobře hydratuje a ráno je budeš mít jemné, jako blázen. Nemělo by se také zapomínat na ruce a nohy, zvláště teď před létem. A teď už si můžeš navlíknout své oblíbené pyžamo a hurá do hajan.



Neříkám, že každý den se řídím těmito pravidly, ale pokud nic, odlíčení a namazání obličeje je pro mě nutnost, nemám ráda slepené řasy, které se vytvoří během noci a ráno to vypadá opravdu děsivě.

Co se týká těla, vždy si ráda udělám peeling jjednou za čas peeling a po každé sprše se také namažu nějákým voňavým krémem. Super je také peeling na obličej, který se má dělat 2x do týdne, ale pozor, pokud máš citlivou pleť, aby sis ještě nepřidělala problémy.



Jaká je vaše rutina před tím, než jdete spát?

Mějte se hezky, Karolína

3 komentáře :

  1. S mokrými vlasy nechodím spát hlavně z důvodu, že když takhle usnu mám je rychleji mastné:) ale jinak se snažím úplně vše dodržovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bez odliceni spat nejdu, i kdybych byla sebevic unavena. Mam suchou plet,takze bez kremu ani ranu. Ted mazu vse,co se da kokosovym olejem. Takze asi klasika,jako kazda druha :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ja si dam proteinak a jdu spat..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)

 
ok-makeup © 2011 | Designed by Ibu Hamil , in collaboration with Uncharted 3 News , MW3 Clans and Black Ops