pondělí 26. srpna 2013

RETRO tag

Ahojky, dneska si trochu odpočineme od kosmetiky a vrhneme se moje (možná i Vaše) mladší léta. U Petry na blogu jsem viděla tento TAG ve videu, a protože se mi moc líbil rozhodla jsem se, že ho taky napíši, i přes to, že se nejedná o kosmetický TAG. Budu ráda, když v něm budete pokračovat, nebo jen napíšete odpoveď na jakoukoliv otázku dolů do komentářů.
1) oblíbený večerníček/pohádka
Tak tady bych mohla vyprávět dlouho. Každý večer jsme chodili se sestrou spát "po večerníčku" a vím, že se mi pohádky hrozně moc líbily. Zdá se mi, že v dnešní době už tolik krásných pohádek jako když jsem byla malá není. Můj nejoblíbenější je Krteček. Měla jsem tehdy i plyšáka a povlečení. Na Krtečka teď často kouká i můj bráška, a i když se v této pohádce nemluví, pořád si jí pamatuji. Díl "krteček a autíčko" si pamatuji nazpaměť, protože brášku jiný díl nebaví.Další super pohádky byli třeba Pat a Mat, nebo třeba Jája a Pája (řezníka Krkovičku si snad pamatuje každý, ne?)




2) oblíbený interpret/skupina/hudba
Tak tady je to jasné. LUNETIC. V té době mi bylo opravdu málo, byla jsem i na jejich koncertě u nás ve městě, ale bylo mi asi 5, takže si toho moc nepamatuji. Můj nejoblíbenější byl Vašek (nechápu, jak se mi mohl líbit, ale budiž) Znala jsem všechny písničky a s babičkou jsme šílely a klidně bych na ně jela znovu. Určitě bych byla v první řadě a znala všechny texty. Můj nejlepší dárek k vánocům byla kazeta s názvem CIK-CAK. Nedávno jsme si s mamkou pouštěly písničky a (ti co je znají tu písničku určitě pamatují) pustili jsme si písničku o slepém chlapečkovi. Nechápu, jak mohli lámat srdce mnoha holkám, slečnám a ženám. Texty jsou příšerný a celkem jsme se u toho nasmály.






3) oblíbená sladkost
I dneska moc na sladké nejsem, možná se tomu mnoho lidí, co mě zná bude smát..No dobře, mám ráda sladkosti, ale že bych si pamatovala na nějákou sladkost z dob mého mladí, to opravdu nevím. Jediné, co mě napadá jsou takové ty sladké burizóny, teď už tolik populární nejsou, ale dřív jsem je zbožňovala. Doma moc sladkostí nemáme, takže jsem vždycky ráda za nějákou dobrotu. Spíš jsem měla (a miluju do dnes) brambůrky a pistácie.


4) oblíbená dětská hra
Dětská hra..na základce jsem chodila do družiny a tam jsme hodně hrály s holkama gumu, nebo třeba panáka. Hodně jsme hráli taky tu hru, kde řeknete barvu a musíte se jí honem dotknout. Doma jsme pak s rodičema hráli na schovku, nebo na slepou bábu. Hodně jsem si taky hrála s panenkama a Barbínama. A moje nejoblíbenější hra byla, když jsme hrály se ségrou na školu, kdy já byla učitelka a ona můj žák. A světe div se, na vysokou bych chtěla právě na peďák (že by vzpomínka z mládí?:D) Mamča tvrdí, že jsme se ségrou milovaly hru na bazén - kdy jsme se oblíkly do punčocháčů (protože byla v baráku zima :D), koupacích čepic a plavek, zalezly do postele a hrály si, že jsme v bazénu. Doma mám i několik fotek. To musela být ale zábava. Co si pamatuju, se ségrou jsme si hodně vyhrály. Měli jsme obrovskou zahradu, takže jsme vařili polívky se semínek, a trávy a hrály si na písku. 
5) oblíbené jídlo v dětství
Když jsem se zeptala mamky, tušila jsem, co odpoví - svíčková! Nemám ráda takové ty pravé české omáčky, mám ráda omáčky co dělá moje milovaná maminka, ty co jsou hned hotové a jsou prostě nejlepší!!! I dneska dokážu sníst třeba 5 knedlíků k obědu. Krupicovou kaši jsem taky měla moc ráda. A taťka uměl skvělou čínu s rýží,...Mňam. Dětskou colu od TOMA jsem taky měla moc ráda.
6) oblíbená dětská knížka
Knížky jsem měla moc ráda. Pamatuji si knížku, kterou jsem dostala, když jsem šla do první třídy, měla obrovské písmena. Většinou jsem si stejně knížky jen prohlížela a nečetla. Ale tahle byla o nějákém medvídkovi a ročním období. Knížku, kterou si teď prohlíží i můj brácha a je po mamce je Ema naopak, která si oblečení oblékala tam, kam vůbec nepatří. Knížky mám ráda do dnes...:) A vlastně ještě Děti z Bulerbinu!!:)
7) oblíbené oblečení/ obchod s oblečením
V té době, kdy jsem byla malá si nepamatuji žadný obchod, který bych milovala. Tady u nás ve městě jsou a byli pouzte vietnamci, takže jsem nakupovala jen tam a nebo pak po sekačích. Mamka mi často oblíkala takové šaty, které jsem nesnášela - měly límečky. Když se doma koukám na fotky, byla jsem roztomilá, ale v té době jsem je prostě ráda neměla. Jako každá holčička jsem si ráda oblíkala maminky lodičky a když jsem dostala svoje první kozačky, chodila jsem s nimy i doma, místo bačkor. Byly totiž na podpatku!!
8) oblíbený seriál
Tady jsem musela hodně, ale hodně přemýšlet, a stejně mě nic moc nenapadlo. Co si pamatuju bylo ESO, a Přátele, ale na ty jsem koukat moc nemohla, protože mi maminka říkala, že jsem na to ještě moc malá. Jinak nic typickýho nevím. V té době beželo Peříčko, ale to jsem neviděla ani jednou, jen vím, že na to koukal taťka :D
9) idol
Vašek z Lunetiků a později taky Zac Efron (to mi bylo ale už tak 12, kdy jsem milovala High school musical a měla jsem dokonce i kalhotky) :D
10) oblíbená hláška
Hláška? Tak to netuším,..Vím, že na mě kluci pokřikovali, že mám prsa, jako lentilky pod kobercem, ale to moc oblíbená hláška (aspoň pro mě) nebyla. Na základce jsme hodně říkali, jestli nemáš "vatykus" - kus vaty (a snažili se tak někoho napálit) a nebo jsem často říkala - máš zuby jako hvězdičky, žlutý a daleko od sebe :D



Tak na to, že jsem si myslela, že toho moc nevymyslím, jsem si vzpomněla na dost věcí..No aspoň jsem se dostala aspoň o pár let níž a zavzpomínala..A co vy a vaše zvyky, jídla a hlášky? Mějte se fajn a posílejte odkazy na tyto TAGY, ať si počtu :) Vaše K.

2 komentáře :

Děkuji za každý komentář :)

 
ok-makeup © 2011 | Designed by Ibu Hamil , in collaboration with Uncharted 3 News , MW3 Clans and Black Ops